Wedstrijdverslag Draisma Dynamo

Numidia/VC Limac heren 1 VS Draisma Dynamo heren 1

Apeldoorn, 15 januari 2021

Op 28 augustus 2021 troffen de teams elkaar voor een oefenwedstrijd in Maaseik en op 24 oktober 2021 in de competitie in Linne. Het waren energieke wedstrijden die met veel sier, spektakel en respect werden gespeeld.
We herinneren ons de woorden na de wedstrijd in oktober van coach Redbad Strikwerda van de tegenpartij. “Numidia, het komt wel goed met jullie, iedere week nog ietsje beter worden en jullie worden de geduchte tegenstander uit het zuiden. We gaan met een glimlach naar huis, niet alleen vanwege de overwinning maar ook vanwege de sfeer en goede organisatie”.
Er is sindsdien veel gebeurd. Onze mannen hebben flink moeten incasseren in de competitie en geleerd dat elke wedstrijd of winnen of leren betekent. En ja, ze hebben veel geleerd.

Met de corona kapsels lijken sommige spelers nog langer dan ze al zijn. Althans op de live-stream. Wordt het wassen, scheren en knippen vandaag? Draisma staat op de 2e plaats in de competitie en Numidia/VC Limac op de 10e plaats. De verwachte prognose bij de start van de wedstrijd is 3 tegen 1 in ons nadeel. Laten we er maar voor gaan.

1e set
Onze mannen maken meteen het eerste punt en de teams gaan lekker tegen elkaar op tot 4-4. Er volgt een demarrage door Draisma, maar onze mannen blijven stabiel, maar wel steeds met 4 punten achter. Guido vraagt een time-out aan bij 13-9 in ons nadeel. Geen idee wat er dan besproken wordt, maar het resultaat verandert ook niet echt. Steeds weer blijft men 4 punten achter. Tweede time-out bij 17-11. Onze mannen komen weer iets bij, supporters blij, maar geven de set uiteindelijk af in ons nadeel met 25-21.

2e set
Is het de kill-block, de smash of de ace? Met 4-1 komt men meteen mooi op voorsprong in de race. Wederom wordt het 4-4. Draisma draait meedogenloos punt voor punt aan het rad van fortuin en onze mannen moeten het met lede ogen aanzien. Wat moeten we er van zeggen? Liegen kan niet, want het verslag staat immers geschreven en gedrukt. We verliezen de set bedrukt met 25-17.

3e set
Wederom pakken onze gladiatoren het eerste punt. Normaal een goed teken, maar nu? Onze kanjers zitten prima in de wedstrijd en met veel vechtlust, kunst en vliegwerk brengen ze toch wat zenuwen aan het wankelen bij de tegenstander die een time-out neemt bij 12-12. De mannen uit Apeldoorn staan even nagel te bijten, maar bijten zich dan weer onherroepelijk vast in de wedstrijd. Het wordt vervolgens toch nog 14-14, maar dan gaat het in een vrije val naar het ravijn. De bal lijkt wel voorgeprogrammeerd met een track & trace. Wie heeft de afstandsbediening? De mannen uit Apeldoorn pakken werkelijk elke bal. Schamen hoeven onze mannen zich niet, maar met een eindstand van 25-20 in ons nadeel kunnen we ze helaas ook niet op het schild hijsen. Volgende keer beter.


Verslag Thijs Vossen
Foto Wouter van Zoeren

Deel dit bericht:

SPONSORS