Steengoed

Steengoed
Het is gebruikelijk dat een sporthal de naam van een sporter krijgt. De Vlamingen hadden een vooruitziende blik door de arena te vernoemen naar de samenvatting van deze wedstrijd: STEENGOED. Want eigenlijk is daarmee alles gezegd.

Jelte Maan
Een bijzondere dag waarop de lokale krant vermeldt dat Jelte Maan aan boord is bij Numidia/VC Limac als onderdeel van de technische staf. Hij kwam meer dan 200 keer uit voor Oranje. Jelte weet als geen ander de weg te vinden in Maaseik na hier 13 jaar te hebben gespeeld. Onze mannen maken er graag gebruik van. “Jelte, waar is de kantine”? Oh nee, eerst de match….

Tromgeroffel
TADA, daar zijn onze atleten. Spelverdelers: Nico Freriks en Jesse Kling. Passer-lopers: Jop Theunissen (aanvoerder), Lars Bouten, Job Vaassen, Thomas van Bladel. Middenaanvallers: Rob Bontje, Lennard Vossen en Jaro Herinx. Libero’s: Wouter Timmermans en Philipe Glesener. Diagonaal spelers: Brent Grabert en Desly Roeks.

Het publiek bestaat vanwege de Corona maatregelen uit een handvol getrouwen. Het kan de pret niet drukken.

Een droom die uitkomt
Terwijl de mannen nog wat rek en strekoefeningen doen, nog even terug naar de start van dit avontuur. Nevobo heeft dit seizoen een licentie verstrekt en Numidia/VC Limac Heren 1 gaat op het allerhoogste niveau spelen. Dit is niet alleen voor Linne en Maasbracht bijzonder. Na 33 jaar is er weer een Heren eredivisie terug in Limburg. Hoe tof.

1e set
De mannen uit Apeldoorn beginnen aan het appeltje eitje. Je bent landskampioen of niet. Toch valt juist op hoe fit en gefocust onze mannen zijn. Ze hebben in tegenstelling tot  Draisma Dynamo al 1,5 jaar niet meer kunnen spelen. Het is alsof je uit een winterslaap komt en meteen een beer voor je tent ziet staan. Blijf daar maar eens ontspannen onder. Dat doen ze echter wel. Ze geven weliswaar vrij snel enkele punten af, maar blijven dan toch redelijk aangehaakt en komen uit op een eindstand van 19-25.

2e set
De ontelbare trainingen van Guido werpen hun vruchten af. Het is op dit niveau allemaal zwaarder, sneller en complexer, maar onze mannen kunnen de snoeiharde en slimme ballen goed pareren. Er hangt een serene rust in de grote hal waar maar liefst 2500 stoelen staan. Bizar, maar een gouden herinnering als je erbij was. Helaas komt men uit op een eindstand van 12-25. Maar nogmaals, men neemt het hier op tegen de landskampioen die wel heeft kunnen blijven spelen tijdens Corona.

3e set
Copy paste 1e set en jawel ook nu dus 19-25. Trouwens interessant om te weten hoe Draisma Dynamo vanuit een fusie in 1967 is ontstaan. Als Numidia VC / Limac dezelfde weg weet te bewandelen dan maak je je borst maar nat zo rond 2075. Wat zal de toekomst in petto hebben voor ons. Laten we niet te ver vooruit lopen en focussen op de 4e set.

4e set
Onze mannen worden gaande het spel beter en beter. De mannen uit Apeldoorn maken wat meer fouten. 1 en 1 = uiteindelijk geen winst, maar het gaat zeker niet slecht. Tot 14-14 staan ze zelfs voor, maar ze moeten het voordeel afgeven en komen uit op een acceptabele stand van 20-25.

5e set
Met een uitkomst van 12-25 is het copy paste 2e set, maar wederom valt de fitheid van onze mannen op. Wat de data analist er van maakt weten we niet, maar het gevoel is dat ze stuk voor stuk goed presteren. Zo goed zelfs dat Guido de tegenstander uitdaagt voor een 6e set.

6e set
De stabiliteit houdt aan en wordt beloond met een gewonnen set van 25 tegen 23. Uit alles blijkt hun overweldigende conditie door al de trainingen. Hoe gaaf is dit en hoeveel vertrouwen geeft dit voor de competitie.

Nabeschouwing met Guido Gortzen
“Het was een zeer waardevolle oefenwedstrijd. Het team kan hierdoor groeien en ook wennen aan bijvoorbeeld een grotere hal en andere type ballen en sterke competitieve tegenstanders die het beste vragen aan onze kant om punten te maken. De mannen leren om te gaan met druk en spanning. Er wordt echt het maximale gevraagd van deze toppers”.

No balls, no glory
Bij het naar buiten gaan prijkt een tekst op de muur die prachtig is al afsluiting van dit eerste verslag dit jaar: No balls, no glory. Succes mannen, er is veel vertrouwen in jullie. Dank Draisma Dynamo voor de sportieve wedstrijd en de rit naar Maaseik. 

Seizoenkaarten te koop
Surf naar de website https://www.vclimac.nl/

Maaseik, 28 augustus 2021
Thijs VossenDeel dit bericht:

SPONSORS